Фејсбук советува: Менувајте го ајфонот за Андроид


 

Централата на Фејсбук била преплавена со постери преку кои се советуваат вработените да своите ајфони ги заменат со Андроиди.

И тоа поради две причини. Примарна е тоа што Фејсбук сака да ја подобри својата апликација за Андроид ОS, а втората е тоа што Андроид OS до 2016 година ќе стане примарна платформа за развој на софтвер и остварување на заработка.
Фејсбук убаво тоа го има илустрирано и стави до знаење на своите вработени дека сите оние кои што ќе се одлучат за замена на уредите, можат да сметаат на помош и поддршка од компанијата. Така сите оние кои што ќе влезат во програмата за замена, ќе добијат апликација Rage Šejk, која ќе им овозможи од централата тајно да им јавуваат за своите искуства за апликацијата Андроид OS.
Акцијата за замена нема за цел да го напушти смартфонот на Аpple, туку промената е свртување кон попрофитабилна и берзантска платформа, со која iOS наскоро нема да може да се носи толку лесно како до сега. Андроид веќе до 2016 година ќе носи поголема заработка и подобро искористување на пазарните позиции.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1