Kина ќе прави златни пари


Кина го актуелизира прашањето за сите нивни резерви на злато ги претопат во мали, тешки по еден килограм златни валути.

Многумина сметаат дека ваквиот чекор би можел да ја наруши глобалната трговија и на крајот да предизвика колапс на американскиот долар.

Добро упатените во ваквиот исчекор на Кина, сметаат дека ова е еден вид на стратегија на најголемата трговска нација во светот, со цел да потпишат нов трговски договор со Русија, Јапонија, Чиле Бразил, Индија и Иран.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1