Флекенштајн: Вие ќе одлучите самите, не ви требаат гости од странство


Драги пријатели, првин дозволете да изразам сочувство на семејствата и на сите жртви кои се убиени и ранети во овој криминален чин. Ни ги осудуваме и сме против секој чин на насилство, на овој чин на злопотреба, на овој чин на партиска политика.Screenshot_29

Доаѓам од Брисел да ви порачам дека е на вас како ќе се справите со оваа политичка ситуација. Вие ќе одлучите самите, не ви требаат гости од странство.

Дојдов во Скопје да изразам солидарност не само со моите социјалдемократски пријатели, но и со сите кои мирно протиестираат за почитувањето на демократијата и основните слободи. Ве поддржуваме во враќање на демократијата и подоборување на сегашната состојба. Враќање на независно судство, независни медиуми, борба против корупција и крииминал, без разлика дали станува збор за партии или поединци, рече Кнут Флекенштајн

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1