Гледајте си на дланка


Многу стар и прецизен начин за предвидување на иднината е читањето од дланката т.н. хиромантија. Таа е стара Ромска метода која денес ја доживува големата слава.

gledajte-si-na-dlanka-01Хиромантијата е составена од два нераскинливи дела: Хирозофија – култното значење на линиите, ознаките и развиените делови на раката и Хирономија – анализа на обликот и формата на раката и прстите.

Оваа метода ви дава фантастичен начин да го предвидите човечкото однесување и делување.

Кога ја извршувате анализата, најпрво обрнете внимание на субјективната, левата рака. Таа е симбол на природните таленти и склоностите.

Десната или објективната рака ги означува оние особини кои личноста ги развила во текот на животот.

Не заборавајте, кај леваците случајот е обратен. Примарна им е левата рака, што значи дека таа е нивната објективна.

Сега сте подготвени да си ја прочитате судбината од сопствената дланка.

Како да си гледате на дланка на следниот – ЛИНК 

 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1