Големи промени на Фејсбук: Профилна фотографија може да биде и видео


Профилната фотографија на Фејсбук повеќе нема да биде иста. Во низата промени кои ги воведе оваа социјална мрежа, профилната фотографија ќе може во иднина да биде кратко видео кое се повторува, а ќе се активира штом некој го отвори вашиот профил, односно ГИФ.facebookpromeni

Од Фејсбук објавија дека мобилните прикази на таа социјална мрежа ќе доживеат големи промени, вклучувајќи профилни видеа, привремени фотографии и нови можности со кои корисниците ќе може да контролираат што другите може да видат на нивниот профил.

Профилното видео, како што го нарекуваат од Фејсбук, ќе им овозможи на луѓето профилните фотографии да ги сменат со кратко видео кое се повторува. Тоа ќе биде видливо само на мобилниот Фејсбук, како и останатите нови промени.

Корисниците освен тоа ќе може да креираат и “привремена верзија“ на профилна фотографија која ќе се смени во фотографија која била порано во време кое вие ќе го наведете.

Корисниците ќе може да ги сменат и информациите кои се појавуваат на нивните профили. Новата команда овозможува да одберете кои лични податоци сакаат да се појавуваат на врвот на страната, а ќе се додаде и рубрика “био“ во која ќе може да напишете кратка порака за себе.

Направени се и некои помали промени врзани за изгледот на профилот па така куќичката со фотографии и пријателите ќе се најде малку повисоко. Профилната фотографија, односно ГИФ, ќе се најде на средина на страницата, а не од страна. Повторуваме, така ќе изгледа само во мобилен приказ.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1