Грција најавува изнајмување на 40 островиФондот за развој на Грција одреди 40 ненаселени острови, кои можат да бидат изнајмени на рок до 50 години, со цел да привлечат странски додатни пари, за да може нашиот јужен сосед да го намалат државниот долг.


Површината на островите варира од 50 до 300 хектари.
„Одбравме острови со ував релјеф и одлична развиена инфраструктура“, изјави директорот на фондот Андреас Таранцис, но не прецизираше за кои острови станува збор, само додаде дека се водело сметка за националната сигурност на земјата.

Tags: , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1