Искршените микрофони во Собранието ќе се наплатат од платите на опозиционите пратеници


Комисиајта за избори и именувања се очекува утре да донесе и решениај според кои на пратениците кои ја бојкотираат работата на Собранието ќе им биде исплатена само една третина од платата

sobranieТехниката во пленарната сала на Собранието која беше оштетена при инцидентите на 24 декември ќе се наплати од платите на опозционите пратеници, пишува Вест.

Според информации на весникот, на утрешната седница на Комисијата за избори и именувања се очекува да се донесе одлука, за комепнзација на материјалната штета но сеуште не се знае, дали секој пратеник ќе го плати она што го оштетил или ќе се оди на солидарно наплатување на штетата.
На седницата се очекува да бидат усвоени и посебни решенија со кои на сите пратеници кои ја бојкотираат работата на Собрнието ќе им биде исплатена само една третина од месечната плата.

Вест

Уништени микрофони, систем за превод, скинати кабли – епилог од инцидентите во Собранието

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1