Јасновидецот Кејси: Путин не е светец, но ќе го спаси светот од Третата светска војна


Еден од најпознатите јасновидци на светот Едгар Кејси, предвидел дека рускиот претседател Владмир Путин ќе го спаси светот од Третата светска војна. Тој своите предвидувања ги запишал пред 80 години во серијалот „Предвидување на светските прашања“.

Тогаш тој говорел за иднината на светските финасии и светското водство, колективната спиритуалност и важната улога на Русија на светската сцена.putin56

Кејси предвидел дека светот ќе падне во финасиска криза и истакнал дека Русија ќе биде мета на финасиската сила која ќе биде организирана против човештвото по Втората светска војна.

Кога во 1932 година Кејси го прашале за политичкиот и екоомскиот тренд во Европа, тој рекол.

– Европа ќе се распадне. Пред неколку години дошло до распад на моќната нација, што  допринело збогатување на елитите преку грбот на останатите луѓе. Таа нација поворно ќе се роди и ќе биде трн во око за сите политички и финасиски нации во Европа и светот. Tаа нација се вика Русија, рекол пророкот.

По 17 години откако силите се победени, Русија повторно се родила додека остатокот од светот се наоѓа под притисок на западниот глобален банкарски картел.

Овој картел го предводи ММФ, Светска банка, Банка за меѓународен споразум, глобална мрежа на централните банки, резервни банки, развојни банки и инвестицони банки кои ја држат во рака светската влада поради математичката немоќност да им се отплатат долговите.

САД во 2013 година се обиде да ја напдне Сирија под очигледно лажен изговор. Путин го спречи мешањето на САД и Русија ќе се вмеша во конфликтот кои уште тогаш не беа во истие размери кои се денеска.

Во намерното уништување на Украина по пат на обоените револуции и дестабилизации кои ги финасирал Џорџ Сорос, ММФ се обиде да ја освои Украина по пат на наметнетите кредити од неколку десетина милјарди долари, а Русија не дозволи банкарскиот картел во целост да ја преземе Украина во Крим.

Најголемо внимание сега привлекува Блискиот Исток, а светот е на работ на војна и само светските лидери можат да ја спречат војната.

Кејси во 1944 година говорел за улогата на Русија како „надеж за цел свет“.

– Во Русија постои надеж за светот, но не во смисла на комунизмот, туку во смилсла на слободата. Сите за еден, еден за сите. Ќе биде потребно го години да се кристализираат принципите, но Русија ќе стане надеж за светот.

Познато е дека сите се згрозуваат од случувањата во Сирија и регионот како последица од тоа што САД и Израел ја финасираат таканаречената Исламска држава со цел да ја осигура власта врз Башал ер Асад во Сирија.

Иако САД го тврди спротивното дека тие не се одговорни за настанувањето на ИСИС, а Путин мирно му рече на светот дека Западот ја подржува Исламската држава и останати платеници кои ја уништија Сирија.

Дури и пред Вотрата светска војна, Кејси навел дека Русија мора спиртуално да напредува дури до таа мера да му се спротистави на капиталистичкиот Запад и да ја одигра својата улога „надеж за целиот свет“.

– Со религиозниот развој во Русија ќе дојде и надежта за светот. Кога ќе се појави слободата на говорот, ќе престанат немирите, рекол тој.

Кејси навел дека спиритуалното водство ќе протече низ Русија и ќе произлезе став кои ќе доведе до транзиција без потреба за нова светска војна.

– Путин не е светец, но се води според здравиот разум. Зар не е здрав разум токму тоа што претставува духовно водство во свет кој целосно полуде?

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1