Како да користите Фејсбук, а да не трошите интернет?


Компанијата Фејсбук уште во 2010 година ја покрена иницијативата се со цел да им овозможи на корисниците да добијат пристап на социјалната мрежа и тоа целосно бесплатно, односно без трошење на интернет за податоците за пренос. Станува збор за проектот Фејсбук Зеро кој е наменет за земјите во развој.120517085737-facebook-new-story-top

Меѓутоа, овој проект го прифатија многу оператори ширум светот, па така Фејсбук можете да го користите бесплатно на мобилните телефони.

Се што е потребно да направите е во интернет пребарувачот на мобилниот уред пред адресата facebook.com да ја додадете буквата о.

Целата адреса би требало да изгледа вака www.0.facebook.com.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1