Како изгледа работа од дома – предности и мани


Оние кои секое утро мораат да стануваат рано и да одат на работа сонуваат за тоа да работaт од дома. Сепак работата од дома може да е и голем хендикеп. Едно истражување одткрива како изгледа кога работите од дома, колку навистина работите.

Дошле до сознание дека овие луѓе имаат нарушени односи со семејството, иако се дома ги игнорираат поради работата. Овие луѓе често ќе се јават на среде секс на телефон кои звони, иако се дома ќе се задлабочат во компјутерот и нема ни да ви одговараат на прашањето, а камо ли да ви подготват јадење или помогнат во домашните обврски доколку се мажи – ова го тврди британската интернет компанија Ecigarettedirect која го спровела истражувањето. Тоа е компанија која продава елекстронски цигари, а нејзините вработени работат исклучиво од дома.

Еве како според нив изгледа работа од дома:

1. повеќе од 50 насто ос испитаните признало дека работи во пижами, со денови не се средуваат, ниту пак внимаваат на изгледот, косата.

2. околу 20 насто рекле дека некогаш работат и голи

3. 80 насто работи и гледа телевизија во истовреме

4. 70 насто успат ги извршува и домашните работи, а 50 насто од нив признаваат дека често и ги занемаруваат домашните обврски.

5. еден од 20 испитани признал дека се јавува на телефонот кои звони иако е среде водење љубов.

6. 4 од 10 вежба дома

7. 15 насто пропушеле повеќе откако работат дома. 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1