Кои се најчестите имиња на новороденчиња во Македонија?


Дури 246 момчиња кои се родиле минатата 2014 година го добиле името Дамјан.

Тоа е најчестото име кое било дадено во 2014 година, кога станува збор за деца од машки пол.bebe jajce

Старото македонско име Петар се задржа високо на листата – дури 240 деца го добиле ова име.

Следуваат Андреј, Марко, Матеј, Михаил, Давид, Ајан, Лука и Филип.

Кај девојчињата на врвот на листата се наоѓа старо македонско име – Јана, кое го добиле 245 женски бебиња кои се родиле во 2014 година.

Следува уште старо едно македонско име – Марија, потоа Сара, Јована, Мила, Ана, Софија, Ерина, Анастасија, Михаела.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1