Лигушка, тракторка … Еве кои се најсмешни имиња кои Македонците им ги даваат на децата


Покрај прекрасните имиња на деца кои ги имаме во Македонија, деновиве на социјалните мрежи излегоа најсмешните имиња регистрирани во Заводот за статистика. Погледнете ја листата:20121118-brakot-i-ljubovta-spored-decata-1

1. Карфиолка

2. Џингискан

3. Јарго

4. Каранфилко

5. Лимонка

6. Пешкирчо

7. Изворинка

8. Германија

9. Галапчо

10. Маса

11. Микропка

12. Писана

13. Развигорчо

14. Ѕвонче

15. Фивус

16.Кајмакчо

17. Галабинка

18. Марулка

19. Планинка

20. Калист

21. Гродоман

22. Катастрофа

23. Мисирка

24. Собожица

25. Темјаника

26. Бранирод

27. Лустерко

28. Тозо

29. Лигушка

30. Нуца

31. Тиљо

32. Кумјана

33. Лакираде

34. Галабинка

35. Методико

36. Гонца

37. Карма

38. Разменка

39. Спутник

40. Свемир

41. Врпка

42. Пламенко

43. Канаринка

44. Зденка

45. Калеоик

46. Крисула

47. Госпава

48. Веселко

49. Шампион во машка конкуренција – Јамедин (од Џејмс Дин)

50. Шампион во женска конкуренција – Тракторка

Извор – медиа.мк

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1