Македонските фејсбуковци нападнати од вирус – внимавајте !!!!


Последните два дена повеќе профили на фејсбук се нападнати од вирус кој според надлежните во фејсбук се шири со огромна брзина – побрзо отколку што можат да го отстранат. На мета на вирусот и профили во Македонија.

Постот ви доаѓа од пријател на вашиот зид – изгледа како да е линк до видео клип, на турски јазик.  Со следниот текс

,,Yeşilçam unutulmaz yaa hala gülüyoruz – Eskiler güzeldir. Hala gülmemek için kendimizi zor tutarız. Ölenlere Allahtan Rahmet dileriz. MxwZ19,, веднаш избришете го!!!!!!

 

Ако го покренете видеото ќе ви се појави известување дека ви е застрен FLASH PLAYER-от. Доколку се зезнете и стиснете сите ваши пријатели ќе ја добијат истата апликација како вие да сте им ја поставиле на зидот. Но и ќе добиваат реклами и други соопштенија како вие да им ги праќате.

Основно правило доколку некој ви стави нешто на зидот а притоа не остави и лична порака бидете претпазливи. Секако доколку се работи за линк до познат сајт не би требало да стравувате.

Се појави уште еден линк кои е наводно до некоја вест – текстот и фотографијата кои се појавуваат се следени –

Sevda Demirelde ne kas varmış iyi vurdu be!

Tags: ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1