Медиумски предвидувања за 2014


1. Визуелното раскажување преку кратко видео

Овој тренд започна кон крајот на оваа година и концизното видео раскажување на подлабока приказна  ќе стане уште поважно во 2014 година.

Платформи како Twitter Vineapp и Instagram 15 second video ќе го направат процесот на креирање и споделување на ваков тип на видеа уште полесно.

Facebook-Google-Yahoo2. Google + ќе продолжи да расте во големина и важност

Во моментов Google + има 300 милиони активни месечни корисници. За споредба, Facebook и Twitter имаат по 1.2 милијарди и 232 милиони корисници.  Сите предвидувања покажуваат дека се повеќе бизниси ќе започнат да ја користат оваа платформа.

3. Сé повеќе бизнис ќе користат платен  маркетинг

Последните промени на алгоритамот на Facebook  за прикажување на вестите  дополнително го лимитира опсегот на вашите вести.  Многу бизнис брендови го користат Facebooк за рекламирање на својот производ, па така платеното рекламирање ќе стане круцијален дел од нивната социјална стратегија доколку сакаат повеќе луѓе да ја видат нивната порака.

Истотака, Twitter од неодамна го додаде платениот маркетинг преку „tailored audiences“. Во иднина Twitter ќе додава повеќе маркетинг производи со цел да заработи повеќе пари сега кога се трансформираше во приватна компанија.

Заклучок: доколку сакате повеќе луѓе да ја видат вашата порака преку социјални платформи како Facebook и Twitter тогаш платените пораки ќе треба да бидат дел од вашиот маркетинг буџет за 2014.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1