Место на кое се лаже за сите пари


Колку е поголема лагата толку е поголема наградата. Каде го има тоа? Еднаш  годишно во местото Дрлача во Љубовија на лажијада.

Веќе две децении во Дрлача, селско друштво од лажови организира Лажијада, необична манифестација, на која освен натпреварувањето во лажење  има и други необични работи. Секоја година на оваа манифестација има се повеќе посетители дури и од други земји.

Лагите на натпреварувачите служат само за забава, а не за нешто друго.

Но ова не се случува само во Дрљача. Сличен натпревар се одржува и во Монтана. Но таму може да се натпреваруваат само аматери, но не и адвокати или политичари, што е всушност допирна точка на натпреварувачите во Србија со  оние во Америка.

Но дилемата дали најмногу се лаже пред избори или потоа неможе тоа да го реши ниту најсикуснит лажов. И секако за сите овие лажги никој не одговарал дури се добиваат и награди за најдобрата и најголемата лажга.

Tags: ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1