Нафтата ќе ја снема за 22 години!


Научник од нафтено-хемиски државен универзитет тврди дека светот би можел да се најде во проблем поради исчезнувањето на нафтените ќелии во Русија.

Фархад Вилјданов тврди дека залихите на нафа во Русија ќе исчезнат за 22 години!
И ова не би било толку загрижувачка изјава поткрепена од некаков надлудничав научник, доколку истата не би била потврдена и од страна на Германскиот економски институт.

„Ние не можеме да се ослониме само на оптимистичките прогнози на руските експерти, кои велат дека имаме нафта со која можеме да бидеме снабдени во наредните 150 години. Ние мораме да преминеме на други извори на енергија, истакна Фархад Вилјданов.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1