Направија тенк ала Џемс Бонд – се претвора во автомобил (Видео)


Oвој тенк, каков што немал ни Џејмс Бонд, покриен е со мрежа од посебно изработени шестоаголни полиња кои се клучот за неговата невидливост.Овие панели можат да ги измамат инфрацрвените сензори бидејќи можат да ја менуваат својата температура.

nevidliv tenkФабриката за оружје Обрум и БАЕ од Полска го представија “невидливиот” тенк кој може да направи промена на неговата форма со помош на напредната “паметна” технологија. PL0-01 е прототип со тричлен екипаж тежи кој тежи 35 тони и е долг седум метри.

Со посебен распоред на “изладените и паметни” панели, тенкот може да има различни форми, како на пример автомобил.

Со прилагодување на термичките карактеристики на својата околина, тенкот може потполно да им исчезне на топлотните сензори кои се користат на фронтовите. Се предвидува дека ќе биде пуштен во употреба во 2018. година.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1