Не знаете каде има слободен паркинг во Скопје, оваа апликација ќе ви помогне


Aпликацијата NowPark.me овозможува да се реши големиот проблем со паркинг-местата во нашата метропола.

20130621024841_iphone_jpg-600x400

Познато е дека во Скопје постојат околу 200.000 автомобили, а има 20.000 расположиви паркинг-места, така што оваа апликација би требало да овозможи полесно наоѓање на најблиското паркинг-место во реално време.

Апликацијата овозможува интеракција меѓу корисниците, односно приватни лица да можат да го нудат своето слободно паркинг-место на корисници на кои ќе им биде потребно.

NowPark.me е изработена од студентите Јордан Крстевски и Ивана Талевска и е првонаградена на Хакатонот –  Мајкрософт.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1