Немој да си ЖИВОТНО во јавен превоз – постери кои ќе те замислат – Фото


Однесувањето на луѓето во јавниот превоз знае да биде навистина недолично. Според истражување на француски научници дури 70 насто од луѓето биле сведоци на дрско, недолично однесување во јавниот превоз.

Како град е како добро познат по своите дрски келнери и непријателски продавачки, Париз е познат и по дрското однесување на парижаните во јавниот превоз. Затоа е зпочната инвентивна кампања.

На постерите луѓето се пистоветуваат со животни – а пораките се всушност информација што е дозволено, пожелно или непожелно во јавниот превоз.

Постерот со кокошката зборува за девојка која како ,,кокошка,, вреска на мобилен телефон погласно отколку што е тоа посакувано.

Социологот Џулиен Дејмон, кој помогна во истражувањето за RATP вели: “Овие типови на лошо однесување отсекогаш постоеле, но она што е променето е дека ние сме помалку подготвени да ги толерираме,,

Еве ги постерите кој од вчера го красат метрото во Париз.

Tags: , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1