Новата банкнота од 20 евра – речиси е невозможно да се фалсификува (Видео)


Редизајнираните банкноти од 20 евра, кои ќе бидат во оптек од 25 ноември, ќе бидат посигурни и потрајни, а во ЕЦБ веруваат дека со новите сигурносни ознаки, ќе биде многу тешко да се фалсификуваат.20-evra

Новата банкнота од 20 евра беше претставена во февруари годинава и тогаш беше нагласено дека ќе содржи иновативни сигурносни карактеристики во облик на транспарентен “портретен прозорец“, кој, во одраз на светлина ќе го покажува портретот на митолошката фигура Европа опд двете страни на хартијата.

Како и новите банкноти од 5 и 10 евра, ќе го содржи и водениот жиг со портрет на Европа и “емералд бројот“.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1