Одбирате една држава, ја прогласувате за криминална…Познато ви е ова ??


Анализирајќи ги случувањата во современиот свет, политиколозите препознале и објавиле шема според која центрите на моќ ги менуваат судбините на цели држави и создаваат нов светски поредок.

• Одберете една држава за својата цел – и наречете ја криминална.studentski-dug-krediti
• Поддржете ги локалните терористи во таа држава, и наречете ги “борци за слобода”.

• Направете максимална штета меѓу цивилното население – и барајте меѓународни санкции и меѓународни сили за интервенција.

• Критикувајте ги изборите во таа држава и барајте контрола над истите. Кажете дека тие избори не се слободни, дека се лажирани и дека тамошната влада е диктаторска.

• Ширете лаги – тоа се нарекува “меѓународен медиумски одек”.

• Конечно влезете во таа држава и воспоставите контрола – наречете го тоа “мировна мисија”, “ослободување” или “хуманитарна интервенција”.

• Изнесете ги сите ресурси од државата и присвојте ги – тоа наречете го “странска инвестиција” и “обновување” на државата.

На овој начин државите се “ослободуваат” и “демократизираат”. Оваа постапка се повторува често, додека државите кои се спротивставуваат не се “ослободат” целосно

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1