Охрид ќе потопува бродови и авиони за привлекување туристи


Охридското Езеро во своите длабочини крие многу тајни

Охрид има потенцијал да го развива нуркачкиот туризам.По теркот на останатите светски дестинации со потопување на бродови и чамци главниот туристички центар ќе ги привлекува посетителите кои сакаат адреналинска возбуда во еден необичен амбиент каде ќе може да уживаат во атракцијата на дното на Охридското езеро. Од капетанија на пристанииштата велат дека доколку има интерес од страна на сопствениците старите пловни објекти можат да се искористат како дополнителна понуда во туризмот.

Од страна на нуркачкиот клуб Амфора беше покрената идеја за потопување на воен авион кој го дибиле акко донација за кој се чека дозвола од страна на мнистерството за животна средина.

Охридското Езеро во своите длабочини крие многу тајни. За дел од нив се знаело, а други се откриваат постепено.Неодмана

нуркачите при пренуркувањето на охридското езеро во длабочините открија 7 бродови ,остатоци од англиски авион и голем дел на чамци со кои најверојатно за време на првата светска војна се вршела трговија.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1