Охридските таксисти ќе мора јавно да ги истакнат цените за да не ги „пљачкаат“ туристите


taksisti ohrid

Градоначалникот на Охрид денес ќе има средба со занаетчиите од Охрид, на која ќе се обзнани дека занаетчиите кои сеуште ги одржуваат во живот занаетите во изумирање ќе бидат ослободени од плаќање комунална такса.

Потоа Бакрачески ќе ја осети улицата Радојца Новиќиќ каде е започнато асфалитрањето и за крај ќе ги соопшти новите правила за такси рпевозот во Охрид со кои е предвидено задолжително секое такси возило јавно да ги има истакнато цените за услугата, со што ќе се сузбие повеќегодишниот проблем дел од таксистите во Охрид во летната сезона на странците да им напалтуваат своеволно и по 10 пати повисоки цени од оние кои се официјални.

Ohrid1

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1