Ова е ВАЖНО: Пиете од лименки? Ова мора да го знаете


Многумина конзумираат пијалоци како пива, сокови и сл. Директно од лименка. Неодамна во Белгија е забележан смртен случај на жена предизвикан од лептоспироза.

Limenka-500x291Аутопсијата открила дека жената била заразена преку урина од стаорци. Само неколку дена предходно, починатата жена пред поаѓање на годишен одмор купила и конзумирала сокови од лименка. Дополнителната анализа открила дека лименките биле контаминирани со исушена урина од стаоци кои предизвикале инфекција и смрт.

Во праксата, лименките по пакувањето се сместени во разни складишта кои се полни со глодари кои се движат и уринираат врз лименките. Потрошувачите директно ги конзумираат пијалоците од лименките веднаш откако ќе ги купат. Урината од стаорците е многу токсична и содржи отровни супстанци и бактерии.

Неодамна спроведено истражување во Шпанија покажало дека горните делови од лименките се понечисти дури и од јавните тоалети, во однос на бактериите кои ги содржат. Поради ова, задолжително измијте го горниот дел од лименката а пијалокот конзумирајте го од чаша, никако директно од лименката. Споделете го овој текст со пријателите како би знаеле за опасноста!

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1