Ова се платите на вработените во Фејсбук


Марк Цукенберг со проценет имот од 33 милијарди долари е меѓу најбогатите луѓе во светот. Неговата сцијална мрежа Фејсбук и понатаму е најпопуларна, а вреди повеќе од 200 милијарди долари.

Затоа и не е чудно што платите на вработените во оваа компанија се добри.

facebook-money-500

Според најновите податоци, вработените во Фејсбук може да се пофалат со одлична заработка.

Аналитичар на производи заработува во просек 118.864 долари годишно, инженер за произвоство 132.534 долари, инженер за кориснички интерфејс 146.708 долари.

Софтверските инженери, оние со понизок ранг во компанијата, годишно може да заработат и до 180.000 долари, додека софтверските инженери од повисок ранг заработуваат околу 259.000 долари.

1. Product Analyst: 118.864

2. Production Engineer: 132.534

3. User Interface Engineer: 146.708

4. Data Engineer: 146.949

5. Network Engineer: 160.172

6. Software Engineer III: 171.076

7. Research Scientist: 172.705

8. Technical Program Manager: 175.589

9. Software Engineer: 183.397

10. Data Scientist: 185.743

11. Product Manager: 194.907

12. Software Engineer IV: 209.988

13. Senior Software Engineer: 211.647

14. Software Engineer V: 259.349

15. Engineering Manager: 380.861 dolara

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1