Овој човек може да го исклучи интернетот во целиот свет!


Седум лица, меѓу кои е и бизнисменот Пол Кане, доколку постои потреба, може да го ресетира комплетниот интернет

Сценариото кое е потребно такво нешто да се случи не е тешко замисливо, со оглед на бројот на врб-терористички организации.covekot iskluci internetotКане, татко на две деца, ја добил оваа работа пред неколку години.-Секој од нас кои ги чуваме клучевите, поседува метален клуч за безбедносен сеф во банка. Во тој сеф се наоѓа таканаречена паметна картичка, која активира машина за креирање нов главен клуч, објаснува тој.

-Ако дојде до сериозни повреди на сајбер просторот, би се сретнале на тајна локација во САД, за заедно да го креираме споменатиот клуч, би го завртиле и така би го ресетирале интернетот, вели Кане.

Оваа безбедносна мерка ја штити владата, банката и интернационалните работи во случај на глобален хакерски напад.

Како дополнителна мерка постојат и уште седум заменски лица, кои поседуваат нешто поинакви картички со делумни кодови за креирање друг „бекап“ машина која би направила нов генерален клуч.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1