Паника во Хрватска – се продаваат отровни конзерви туна


Ланецот за трговија „Идеa“ од продажба ќе повлече 75.000 конзерви од својот ланец производи со заштитен знак „Конзум К плус“, затоа што тоа е опасен по живот.

idea-otrovna-tunjevina-konzum-k-plus-1328585176-80424Во овие лименки Хрватскиот завод за јавно здравство и Министерството за здравство регистрирале зголемени концентрации на хистамин, што е голем ризик за децата и бремените жени ! Во соопштението од Министерството за земјоделство, рибарство и рурален развој на Хрватска се вели дека станува збор за серија чиј рок на употреба е до крајот на мај, 2015 Оваа серија има ознака на дното на лименката MN5DNN AL02SEA 3EW1H . Оваа туна која е увезена за „Конзум“ е од Тајланд.

За сега туната е повлечена од дел од маркетите низ Хрватска.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1