Панорамското тркало готово до 2019!


Јавното сообраќајно претпријатие Скопје за инвестиции оваа година ќе одвои повеќе од 6,5 милиони евра

30012014133203_panoramsko trkaloНад 12 милиони евра ќе го чини ЈСП Скопје, проектот Панорамско тркало. Оваа година со Инвестиционата програма  проектот се предвидени близу 976 илјади евра, а различни суми ќе се одвојуваат и во следните четири буџетски  години. Според планот изградбата треба да заврши во 2019 година.

Панорамското тркало ќе биде лоцирано на нов мост на реката Вардар, а во средината мостот ќе бидат лоцирани ресторан,продавница сувенири и билетара. Тркалото ќе биде високо 73 метри од брегот на реката, со дијаметар од околу 57 метри, 30 гондоли, со капацитет за 300 луѓе.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1