Писмо на вампирот Саво Савановиќ од оној свет


 

Селаните на Зарож тврдат дека попуарниот вампир Саво им испратил писмо од другиот свет. По Аангличаните и во американскиот магазин „Ju-Es-tudej“, за Саво почна да се зборува и на „Franas internasional“.

Саво стана еден од туристичките бележја на ваљевскиот крај, има профил на фејсбук, а жителите на Ваљевци му нацртаа и фоторобот. Сега Сава Саванвовиќ, најпознатиот српски вампир, заплива и во меѓународните води.
Елем, Сава Савановиќ и судбината на неговата воденица, на која и се сруши кровот, го привлече вниманието на целата јавност. Ги „глицна и мушичката“ која што жителите ја пуштија, а тоа е писмото кое што вампирот Саво им го испратил од другиот свет.

 

Во него пишува:
„Гледам дека одамна не сеете пченка, пченица и ориз, а ја запустивте и мојата воденица. Отакако ме закопавте во гробот, добивте само еден пат до Ваљево и ништо повеќе. Додуша добивте и по малку дожд.
Потоа Сава вели „Земете го моето име додека се развива туризмот, тоа ќе ви донесе многу пари. Доколку не сакате да се занимавате со туризам, мојата воденица повторно ќе ве прогонува. Одете на работа и не останувајте до полноќ. Немојте да мислите дека ова е шала.


Сава во моменотов е бездомник и бара ново засолниште. Можеби има намера да ги казни сите поради негрижата“предупредува Миодраг Вујетиќ, советник во локалната заедница.
Веста која стигна и до Америка, предизвика бурни реакции, но новинарите таму сметаат дека вампирот Саво е всушност маркетиншки трик, еден вид на српски Супермен и Бетмен кој е дизајниран за еднократна употреба.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1