Зошто крајот на светот е поместен за два дена!?


 

Медиумите кои веќе неколку месеци активно ја преувеличуваат темата за можниот прекин на печатењето на пари во Федералниот сојуз на резерви на САД, кој треба да се случи на 21 декември 2012 година сега отидоа чекор понатаму.

на шега објавија дека крајот на светот е поместен за два дена и нема да биде на 21 декември туку на 23 – денот кога е потпишан договорот со кој е формирана ФЕД.

Станува збор за 99 годишниот договор кој што во 1913 година го потпишале неколку приватни банкари и тогашните власти на САД. Затоа се шират разни гласини за сценаријата за крајот на светот кој „неизбежно“ мора да значи и „крајот на федералните сојузни резерви“

Со шегата за поместување на крајот на светот помеѓу останатото, се сакало да се сврти вниманиетона вистинскиот датум кога бил потпишан ваквиот договор пред 99 години. Односно на денот 23.12.1913 година.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1