Проверете си дома : Ако ја имате оваа банкнота можете да ја замените за 15.000 евра


100 српски динара, вредат околу 50 денари, освен ако не станува збор за банкнота од 1884 година. Таа банкнота вреди 15.000 евра.100 dinara

Цената на старите банкноти зависи од зачуваноста на банкнотата и реткоста, а најскапа на Балканов е токму 140 години старата банкнота од 100 динари.

Следна по вредност е банкнотата од 10 динари од 1885 година, која вреди околу 8.000 евра.10 dinara

Доколку во некоја фиока низ домот имате стари банкноти, проверете да не имате некој од овие.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1