Редок документ: Овој пасош го имаат само тројца луѓе во светот!


Пасошот од витешкиот ред на Малта е најреткиот документ од овој тип во светот, а го има само во три примероци.

Пасошите од овој католички верски ред се издаваат само на тројца најцисоки офицери – Големиот офицер, заменик на големиот офицер и кацеларот. Сите други службеници користат пасоши издадени од своите матични земји.pasos-malteski-vitezovi-600x405-44362

Во моментов, овој католички ред функционира како добротворна организација и нуди медицинска помош низ целиот свет.

Се состои од повеќе од 13.500 витезии дами заедно со 80.000 постојани волонтери и 25.000 вработени.

Редот има дипломатски односи со 106 земји, вклучувајќи ги Шпанија, Русија и САД.

Земјите кои не ги прифаќаат пасошите од овој ред се Велика Британија и Нов Зеланд.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1