Револуционерно: Оваа билка убива 98 проценти од ракот за само 16 часа (Видео)


Со оглед на тоа што е една од најсмртоносните болести, научниците постојано се трудат да изнајдат препарати кои што конечно ќе и стават крај на оваа болест, а еден од нив е и оваа билка која за само 16 часа може да убие дури 98% од клетките на ракот.

Jan Kops et al. - Flora Batava - Permission granted to use under GFDL by Kurt Stueber. Source: www.biolib.de - Permission is granted to copy, distribute and/or modify this image under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.3 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. A copy of the license is included in the section entitled GNU Free Documentation License.Имено, според истражувањата кои што биле објавени во “Life Science”, артемисининот, дериват од билката “Sweet wormwood” или “Artemisia Annua”, што во буквален превод од англиски би значело “сладок пелин”, бил користен и во кинеската медицина и истиот може да убие 98% од клетките на ракот на градите за помалку од 16 часа.

Доколку се користи само билката, истата предизвикува 28 процентно намалување на клетките на ракот на градите, но во комбинација со железо, “Artemisia Annua” успешно го “брише” ракот речиси во целост, додека пак кај здравите клетки на градите не биле забележани влијанија на оваа билка при спроведениот експеримент.

Овој екстракт во Кина бил користен илјадници години, како лек против маларијата.Паразитот на маларијата не може да живее во присутност на артемисининот затоа што изобилува со железо, а био-инженерите Хенри Лаи и Нарендра Синг од Универзитетот во Вашингтон биле научниците кои што први го откриле ова.

bilka--630x536Во рамките на нивното истражување било докажано дека канцерогените клетки доживуваат апоптоза или сопствено уништување, а досега овој екстракт било тешко да се набави по поповолни цени, но со зголемениот интерес за оваа билка, и цената би можела да стане поприфатлива.

Францускиот производител на лекови “Sanofi” соопштил дека очекува производство од 50 до 60 тони артемисинин секоја година, надевајќи се дека тоа ќе ја задоволи побарувачката на светскиот пазар.

Повеќе за ова како и линк до комплетното истражување и резултати прочитајте на следниот линк – БабинЛек.ком

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1