Русија ќе донесе закон за забрана на американскиот долар?


dolar1Михаил Дегјаров, пратеник во Думата на Руската Федерација, предложи на територијата на Русија да се забрани поседувањето и тргувањето со американски долари. Тој дури подготви соодветен предлог-закон и ја објасни својата идеја со неопходноста земјата да се грижи за заштедите на своите државјани.

„Ако тоа сега не го направиме, во следниве пет години државата ќе мора да им помага на руските граѓани кои поседуваат долари, исто како што им помагаше на жртвите на финансиските пирамиди“, изјави пратеникот.

Во предложениот закон не е нагласено дека законот нема да се однесува и на останатите странски валути.

Ruska Rec

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1