Русите оставиле кутии за да не ги фрлаат бебињата по контејнери


Родителите во градот Киршиј можат да ги оставаат бебињата анонимно и без ризик од судско гонење.

 

Кутијата во која голем број на родители ќе можат да ги остават своите бебиња и без ризик дека можат да бидат судски гонети, била поставена денеска во северозападниот град во Русија.

Експертите сметаат дека кутијата е дел од мерките за спас на стотината напуштени бебиња на годишно ниво. Еден од најновите случаи е бебнце старо само три дена, кое било пронајдено во пластична кеса во Санкт Петерсбург. За среќа преживеало и истото било посвоено.
Организацијата „Колевка на надежта“, која денес ја поставила кутијата за непосакуваните бебиња, велат дека со овој акт, сакаат да привлечат внимание за решавање на ваквиот проблем.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1