Најчудните фестивали на светот (Фото)


Во светот постојат многубројни музички фестивали, првенства и натпревари, и токму кога сме помислиле дека сме виделе се и дека нема ништо ново што може да се измисли, се појавуваат некои работи кои не изненадуваат.

Ова е листа на најчудните фестивали на светот, од прескокнување бебиња, фестивал на тетрис, првенство во носење жени и многу други.

Фестивал на прескокнување деца:
Овој фестивал, кој секоја година се одржува на Тијелово (Корпус?) започнал уште во раната 1620-та година. Возрасни луѓе облечени како ѓаволот прескокнуваат редови бебиња и деца легнати на улица.


Фестивал на тестиси:
Повеќе од 6.000 луѓе се собираат на овој фестивал секоја година и уживаат во деликатеси направени од тестиси на бик. Фестивалот е наменет само за возрасни затоа што содржината е наменета за оние постари од 18 години. Трае три дена и секој ден се одржува посебна програма, а во среда можете вашата долна облека да ја дадете во замена за лименка пиво во склоп на „Nо Panty Wednesday”.

Борби на прсти:
Борбите со ножни прсти се изведува на начин на кој противниците ги потпираат стопалата едно на друго, ги испреплетуваат прстите и победник е оној кој ќе успее да ја турне ногата на противникот надвор од линијата на „рингот“. Овој фестивал има хуманитарен карактер и собира голем број на посетители и судии секоја година.

Фестивал на правење гримаси:

се одржува во градот Egremont, во Англија во месец септември.

Фестивал со тркалање на сирење:

Со сирење очигледно може да се прави се.

Овие луѓе го тркалаат и тоа по многу стрмна падина, па често се случува освен сирење да се стркала и по некоја рака, нога, глава…

Ирма Башеска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1