Се карате, никако да ви тргне, немате пари – Каде ви стојат огледалата дома?


Огледалата го рефлектираат изразот на она што се наоѓа во нивната непосредна близина и поради тоа треба да имате во предвид неколку фактори при поставувањето на огледалата во домот.

Според фенг шуи правилата забрането е огледалата да бидат сместени во позиција од каде дирекнот ќе ја дадат отслик на влезната врата, бидејќи на тој начин целата позитивна енергија ќе излезе од домот.ogledalo

Не смеете да ги поставите ниту во позиција која ќе создаде одраз на вратата од тоалетот или кујната. Исто така, не е пожелно да бидат поставени во позиција во која на огледалото може да се рефлектира слика од канта за отпадоци, неред или нечистотија од било кој вид.

Огледалото е воден елемент, па според тоа никогаш не треба да се најде во јужниот дел од домот.

Според фенг шуи правилата, дозволено е поставувањето на огледалата во трпезарискиот дел од домот каде огледалото ќе создава одраз на храната што ќе донесе благосостојба во домот и во помали простории како што е ходникот но не во насока на вратите од останатите простори во домот.

Мама365.мк

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1