Се продава земјиште за катна гаража кај Луна парк


Локација меѓу СЦ „Работнички“ и Луна парк, е наменета за изградба на катна гаража и за неа во тек е јавен повик за продажба. На предметната локација во иднина се планира да се изгради катна гаража во висина од 29 метри и во неа максимум би можеле да се паркираат околу 250 возила, јави Миа.

Почетната цена е 1.850 денари по м2 бидејќи има и компатибилна намена. Делот за катна гаража е едно евро.

,, Во овој период успеавме да расчистиме 18 парцели кои во иднина би претставувале околу 4.000 паркинг места. Од овие 18 парцели, три се надвор од Скопје, а останатите се во градот. Осум катни гаражи се во градба, за останатите се очекува многу скоро да започне градбата, а веќе четири од нив се изградени. За останатите седум, три од нив, се во постапка на јавно наддавање за градежно земјиште. Покрај оваа локација има една за која во моментов е најавен повик и е во близина на Соборниот храм, а другата е во близина на Собранието на Македонијапосочи министерот Јанакиески.
со ова ќе се обезбеди нов паркинг простор за околу 5.000 возила.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1