Се воведува ред: Кој сака да биде инспектор во пазарна, трудова .. мора да полага испит


Сите кои сакаат да бидат инспепктори и оние кои веќе го работата тоа,  до јули следната година ќе мора да положат испит за да довијат шестгодишна лиценца за работа. На оние кои до јули 2014 година биле распределени на работно место инспектор, им се издадени  привремени лиценци. dolg izvrsitel dokument

Инспекторите ќе треба да се трудат да ја задржат лиценцата за работа. За тоа како и колку работеле во текот на годината ќе бидат бодувани. Според оценката кја ќе ја добијат , ќе се утврдува дали  ќе бидат наградувани или казнувани.

За три месеци биле извршени над  40. 000 инспекциски надзори.   До советот пристигнале 12 престваки против 13 иснпектори, четворица се од трудовиот  инспекторат исто толку се и од инспекторатот за храна, двајца од инспекторатот за зашитита и спасување  и еден од просветниот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1