Секс правила во светот


pleme_400x0

Односот помеѓу жените и мажите, особено кога станува збор за сексот, се регулирани на различни начини.

Она што се смета за нормално во некои продрачја од земјината топка, предизвикува шокирање во друга и обратно.

Ова се шокантните сексуални традиции во светот.

1. Племе Самбианс од Нова Гвинеа

За да станете маж во ова племе, момчињата на седум години ги оделуваат од сите жени и живеат само со мажи следните 10 години. Покрај тоа од нив се бара да пиjат семена течност од својот старешина за да пораснат и станат силни.

haiti

2. Племето Тробриандерс од Нова Гвинеа

Во ова племе владее апсолутна сексуална слобода, а она што е карактеристично е тоа дека децата многу млади стапуваат во сексуален однос.

Девојчињата најчесто од 6 до 8, а машките од 10 до 12 година.

3.Иран

Муслиманите имаат строги правила во однос на сексот. Меѓутоа во Иран, младиот пар кој сака да има секс пред бракот може да побара „привремен брак“.

Дозволено е да платат за кратка церемонија, со писмен договор кој одредува колку време ќе бидат венчани. Кога тоа ќе се направи двојката може да има секс, а притоа да не ги прекрши исламските закони.

himalaji

4. Непал, заедница на Хималаите

На Хималаите има многу малку земја за обработување, па семејството за да не ја делат земјата помеѓу синовите, пронашле интересно решение.

Една жена се мажи за два сина, а ова решение функционира најдобро кога жената знае да го распореди времето за секој од браќата.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1