Што значат ознаките на јајцата- бидете внимателни пред Велигден


Внимавајте при пазарењето на јајца, особено сега пред Велигден.

Важно е да ги знаете ознаките на јајцата, а уште поважно е да купувате од проверени места.

Јајце од типот А е свежо јајце, додека пак јајце од типот Б е наменето за индустриска преработка.

S се мали јајца, помали од 53 грама, M се средни јајца од 53 до 63 грама, L се големи јајца од 63 до 73 грама, Xl се јајца кои се големи или се од 73 грама па нагоре.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1