Со што не трујат? Докази за смртоносна прашина на Балканот– Забранетиот филм (Видео)


Погледнете зошто на германските телевизиски станици е забрането да се емитува филмот кој не е ништо друго, освен доказ за осиромашениот ураниум

granata-so-osiromashen-uranium-660x288Благодарение на напорите на г-дин Милан Зариќ, ви го прикажуваме филмот за последиците од употребата на осиромашениот ураниум во НАТО кампањите низ целиот свет. Овој филм еднаш прикажан на германското говорно подрачје, беше забранет, а неговиот автор сѐ уште страда поради својата храброст да се справи со ова прашање.

Документарниот филм “Смртоносната прашина”, од германска продукција, потпишан од Фридер Вагнер, зборува за воени злосторства во поранешна Југославија, особено во Босна, Србија и Ирак. Со употребата на осиромашениот ураниум е направен геноцид во овие земји кои се наведени, кој не се памети во историјата на човештвото, дури и нацистичките злосторства станаа мали во споредба со овој геноцид, кој сѐ уште трае и ќе трае речиси засекогаш, за жал. Во контаминираните области луѓето сѐ уште се во опасност, а многумина дури и не знаат, што е најлошото, затоа што ова е невидлив геноцид за кој јавноста мора да биде информирана.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1