СРД: Канал 77 и на Класик ФМ ќе останат без дозвола – Канал 5 со нов сопственик


Со­ве­тот за радиодифузија ја прифати промената на сопственичката струк­ту­ра на “Канал 5” телевизија, нов сопственик е Вања Гав­ри­лов­ски, а радијата “Канал 77” и “Класик ФМ” не доставиле соодветна промена на сопственоста и СРД иницираше постапка за од­зе­ма­ње на дозволата за работа.

Скопското радио “Класик ФМ”, има сопствениците кои се во роднинска врска со амбасадорот во НА­ТО Мар­тин Треневски. А ра­ди­о­то “Ка­нал 77”, сопственикот Горан Гаврилов го префрлил на неговиот син Виктор Гаврилов што, според Советот, не значи усог­ла­су­ва­ње со членот 11 од Законот за радиодифузија.
Гав­ри­лов е брат на Билјана Казанџиска пратеник во Собранието, и затоа мора да ја промени сопственоста.
на овие две радија им е даден рок од 15 дена да го сменат сопс­тве­ни­кот, по што дозволите ќе им се одземат.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1