Tag Archives: gavrilov

СРД: Канал 77 и на Класик ФМ ќе останат без дозвола – Канал 5 со нов сопственик

Со­ве­тот за радиодифузија ја прифати промената на сопственичката струк­ту­ра на “Канал 5” телевизија, нов сопственик е Вања Гав­ри­лов­ски, а радијата “Канал 77” и “Класик ФМ” не доставиле соодветна промена на сопственоста и СРД иницираше постапка за од­зе­ма­ње на дозволата за работа.

______________________________________________________________________________________________________

Гаврилов го префрли радиото Канал 77 на синот – ќе го тужи СРД

Горан Гаврилов, брат на пратеничката од СДСМ, Билјана Казанџиска и официјално не е повеќе сопственик на радиото „Канал 77“. Го префрли радиото на синот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1