Стравот од развод и од кредити ги остави Македонците без сон!


Од несоница пати секој четврти човек во Европа. Во Македонија граѓаните не спијат поради неплатени кредити, страв од иднината и што ако останат без сопругот или сопругата, поради помлади мажи или жени, ни потврди ја психолозите.

42-16177249Болест на модерниот живот е инсомнијата. Несоницата го мачи секој четврт човек во Европа. Кнегиња Рихтер Соколова е доктор од Македонија,  повеќе од десет години живее и работи во Нирнберг Германија. Таа во Mедицинскиот центар им помага на Германците, кои имаат проблем да легнат и мирно да заспијат. Парите, љубомората, неверството, болест се најчестите причини за ноќното уморно седење пред телевизорот и да се чека сонот.

Од Македонија неколку специјализанти ќе одат на обука во медицинскиот центар на обука да се обучуваат како да им се помогне на граѓаните кои не можат да имаат здрав сон. Но, специјализантите ќе одат и во другите области од медицината. Министерот Тодоров и директорот Гунтер Никлевски потпишаа договор за заминување на докторите.

Во Македонија граѓаните не спијат поради неплатени кредити, страв од иднината и што ако останат без сопругот или сопругата, поради помлади мажи или жени, ни потврди ја психолозите.

Повеќе на – Канал 5 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1