Студија пронашла GMO хемикалии кај 100% од бремените жени и нивните фетуси


На многу начини ние сме во потрага по вистинската наука, притоа да не биде финансира од страна на GMO самите компании, за да ја дознаеме вистината за генетските модифицирани организми и нивните опасности.

Затоа што компаниите го контролираат пристапот до нивните хемикалии и секое поврзано истражување кое го имаме за нив е премало. Но и од тоа што малку го знаеме за модифицираните организми е застрашувачко.

Неодамна научниците во Канада спровеле студија за бремени и небремени жени, во потрага по хемикалии, кои што ги има во пестицидите, поврзани со модифицираната храна. Тоа што го откриле било застрашувачки.

Кај сите жени кои што биле тестирани бил откриен токсичен отров

Според GreenMedInfo.com, научниците биле во потрага по 5 основни токсини.

– Glyphosate (Monsanto’s Roundup herbicide)

– Gluphosinate (an herbicide)

– AMPA (a metabolite of glyphosate)

– 3-MMPA (a metabolite of gluphosinate)

– Cry1Ab (the Bt toxin of gluphosinate)

Сепак имало разлики меѓу бремените и небремените жени. Голем процент на Glyphosate и Gluphosinate било пронајдено во крвта на небремените субјекти. 100% од бремените жени пак во крвта имале 3-MPPA и 93% Cry 1Ab. Што е уште пострашно, било откриено дека и кај фетусите биле пронајдени 3-MPPA и 80% had Cry1Ab.

Значи, не само што сите жени најверојатно имаат некои од GMO токсините, туку истите тие се пренесуваат и на нивните деца. Ова е слично на истражувањето спроведено од страна на германски универзитет кој што кај сите субјекти кои што биле подложни на тестирањето, биле пронајдени глифостати во примероците на урината.

Што значи сето ова и која е потенцијалната опасност?

И покрај строгата контрола при истражувањето од страна на компаниите, за 3-MPPA, е познато дека е пропионска киселина која што може да предизвикува грчеви, се има чуство на горење во организмот, гадење, шок, повраќање и болки во грлото. За Cry1Ab, Гринпис, објави дека ова е имуноген, што значи дека создава еден вид на имунолошки систем кој веројатно го попречува зголемувањето на антибиотици кои што се отпорни на инфекции.

Сите пет од овие соединенија кои што се наведени во сутдиите на истражувачите се признати како безбедни (GRAS). Но, истите тие кога се нудат под други околности, истите тие на себе носат ознаки за сериозни предупредувања, истите тие кои ги убиваат пестицидите, за кои што владите не уверуваат дека се безбедни.

Share Button

Tags:

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1