Tag Archives: zaboluvanje

Драстично намалена бруцелозата во земјава

Драстично намалување на бруцелозата во периодот од 2006 година. Агенцијата за храна и ветеринарство годинава евидентира само 112 грла добиток болни од бруцелоза и вкупно 57 лица.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1