Tag Archives: CO2

Постигнат нов светски рекорд со глобалната емисија на СО2

Светската емисија на СО2, гас кој се смета како главен виновник за глобалното затоплување, минатата година порасна на нови рекордни 34 милијарди тони, во што Кина и натаму е водечка во неговото производство, соопшти денеска германскиот приватен институт за обновливи извори на енергија IWR.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1