Tag Archives: inteligencija

До 2030 ќе биде произведен првиот робот што ќе размислува како човек

Човекот кого го нарекуваат „врвна машина за размислување“ Рај Курцвел предвидува дека до 2030 година нанороботи ќе чуваат човечки органи а како резултат на тоа целата популација ќе биде поздрава и попаметна.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1