Tag Archives: aditivi

Девет најштетни адитиви во храната

Некогаш храната на која пишуваше „со вкус на овошје“ или „со вкус на сирење“ содржеше овошје и сирење. А денеска?

______________________________________________________________________________________________________

Како да ги читате декларациите на храната – што производителите не сакаат да го протолкувате

Производителите на храна со закон се обврзани во декларациите да наведат што содржи нивниот производ, но многу од нив вешто ги прикриваат несаканите состојки користејќи шифри или латински имиња кои купувачите не ги разбираат.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1